За мен

Името ми е Александра Янакиева, на 25 години, психолог.

Определям себе си като амбиверт, алтруист и оптимист с реалистични наклонности. Винаги съм в борба срещу догмите, табутата и клишетата; обичам „загубените каузи” и пътищата без изход. Те събуждат в мен енергия да ги разплитам и разгадавам и ме водят по пътя на логиката и размишленията. Книгите, знанието и образоването са моята страст. Отворена съм към  всякаква нова информация, която може да ме обогати и увеличи капацитета ми на знания. Аз съм вечният пътешественик по трънливия път, водещ към себе си. Обичам хората за и въпреки онова, което са и имам неистовото желание да спомагам за това да бъдат най-доброто си Аз.

Силно вярвам, че в живота си човек трябва да създаде нещо, в което да вложи душа и творчество и то да бъде извор на вдъхновение, знания и полза за другите.  Ръководейки се от тази идея, създадох свой свят тук, чрез който Вие може да се докоснете до мен, да ме опознаете и да вземете нещичко за себе си.  В своя блог ще обединя две неща, които ме характеризират и се намират в полето ми на интереси – психология и писане. Психологията е дълг и призвание за мен, а също така и ъгълът,  през който се пречупва моят светоглед. Писането е моят начин да излея творчеството си и за миг да се откъсна от простата си материална и човешка природа.

Целта ми е да Ви накарам да мислите, да се замислите и обмислите, да се вгледате навътре и навън, да научите нещо от мен, да ме харесате и да ме критикувате. Искам да докосна всяка част от човешкото Ви съществуване и тя да стане извор на емоции.