Виртуално

Виртуално


Година: 2018

Дата: несигурна

Час: след полунощ

Състояние: Active

 

Паралелно пребиваване между две измерения: виртуалното и физическото. Пълна загуба на усещане, кое всъщност е истинското.

Размиване на време и пространство, нови параметри на съществуване, появили се неусетно и за миг. Тогава, когато модерният човек е въплъщение на невротик.

Как стана така и защо всъщност се случи – никой не се нуждае от подобно умуване. Да бъдеш невротик днес не е диагноза, а начин на съществуване.

Едно физическо измерение, в което времето хвърчи, а ти дяволски задъхан се опитваш да го стигнеш. Вечер лягаш и прегръщаш своята тревожност, футурофобия, нетърпение и раздразнителност. Някак се опитваш да живееш с тях без да е фатално. И дори да е банално, животът може да изглежда хубав, макар и само вируално.

Създаваш си собствена дигитална илюзия, подплатена със снимки, показващи спокойствие и перфектен живот. И никой не се интересува дали онези неща, които показваш са чисти истини или откровени лъжи, защото всеки знае как реалността понякога неудържимо тежи.

Всички спряха да живеят тук и сега, защото е по-поносимо там и тогава. Никой не си тръгна спокойно от реалността, всеки с бясна скорост избяга от нея. Бързо и с огромна надежда към виртуалния свят, където раздаваха заблуда за щастие и предпазен щит от наранявания.

Оказа се, че човекът си е човек, независимо къде се намира. Ще открие нови начини да те заблуди, окове, душевно да те обере. И в края на краищата съдбата не става по-лека дори във виртуалната Мека.

Разликата между началото на запознанството с някого и краят му е толкова малка. На едно разочарование разстояние.

 

Година: 2018

Дата: несигурна

Час: след полунощ

Състояние: Active

 Запознаваш се с нов човек.

Разговорът е интересен.

Въодушевление, вълнение, трепет, инсомния, пръстов паралич.

Вярваш, че ще прерасне в отношения без аналогия…

Дълга хронология.

 

Скоро след това…

Разговорът липсва.

Започване на онлайн преследваческа акция и жажда за същата комуникация.

Лудост и вманиаченост, присъща за годините тийн.

Мълчание.

Изчезване.

Seen

 

Автор: Александра Янакиева

Коментари

You may also like

LEAVE A COMMENT

За мен

Александра Янакиева

Александра Янакиева

Името ми е Александра Янакиева, на 23 години съм, дипломирана в специалност Психология. Определям себе си като амбиверт, алтруист, оптимист... Прочети повече

Facebook